Składniki:
60 dkg truskawek
1.5 szklanki zmiksowanych truskawek
3 łyżki cukru
1/2 szklanki wody
6 łyżeczek żelatyny
3 łyżki cukru
1/2 szklanki wody
6 łyżeczek żelatyny
Śmietana
200 ml śmietany 30 %
1 cukier waniliowy
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
Wykonanie:
1 truskawki płuczemy osuszamy na sitku
Wykonanie:
1 truskawki płuczemy osuszamy na sitku
kroimy dajemy do formy keksowej
żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
2 zmiksowane truskawki mieszamy z cukrem i żelatyną
zalewamy truskawki w formie
deser dajemy do lodówki na kilka godzin
kroimy na kawałki wierzch dekorujemy bitą śmietaną
kroimy na kawałki wierzch dekorujemy bitą śmietaną