Mój kanał na YouTube

Translate

Naleśniki z młoda kapustą i pieczarkami

 

Naleśniki z młoda kapustą i pieczarkami


Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
3 łyżki stopionego masła
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
sól pieprz kurkuma

Farsz:
30 dkg pieczarek 
1 cebula
1/2 główki młodej kapusty
2 łyżki masła
sól pieprz majeranek
obrane pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach 
podsmażamy z cebulą
dodajemy drobno poszatkowaną kapustę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
podlewamy niewielką ilością wody 
całość dusimy 15 minut pod przykryciem
farsz dokładnie mieszamy

Wykonanie:
do miski dodajemy wodę mleko mąkę jajka 
doprawiamy solą pieprzem kurkumę 
dolewamy stopione masło 
ciasto naleśnikowe mieszamy zostawiamy na 30 minut 
smażymy na suchej patelni
na naleśniki nakładamy farsz zwijamy
smażymy na złoty kolor z obu stron lub zapiekamy w piekarniku