Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Gołąbki panierowane

 

Gołąbki panierowane

Składniki:
40 dkg mięsa mielonego z łopatki
1 jajko
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/2 główki małej kapusty białej
1 szklanka ugotowanego ryżu
sól pieprz słodka papryka majeranek
tłuszcz do smażenia

Wykonanie:
kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach 
gotujemy 10 minut w osolonej wodzie odcedzamy
łączymy ryż z mięsem startą cebulą kapustą  jajkiem
doprawiamy solą zmiażdżonym czosnkiem pieprzem papryką majerankiem
masę dokładnie mieszamy 
formujemy gołąbki obtaczamy w bułce tartej 
smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na małym ogniu