Składniki:
1 litr mleka
1 szklanka kaszy manny
10 dkg masła
1 szklanka cukru
20 dkg truskawek
2 galaretki truskawkowe
Wykonanie:
gotujemy mleko dodajemy masło cukier zasypujemy kaszą
Wykonanie:
gotujemy mleko dodajemy masło cukier zasypujemy kaszą
mieszamy gotujemy 3 minuty
do formy 20 cm dajemy masę grysikową studzimy
Galaretka
galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
do formy 20 cm dajemy masę grysikową studzimy
Galaretka
galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
na masę grysikową układamy truskawki zalewamy tężejącą galaretką
deser dajemy do lodówki na kilka godzin
na masę grysikową układamy truskawki zalewamy tężejącą galaretką
deser dajemy do lodówki na kilka godzin