Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Chrupiąca surówka z młodej kapusty


Chrupiąca surówka z młodej kapusty

Składniki:
1/2 małej główki młodej kapusty
4 łodygi selera naciowego
garść rzodkiewek
1 czerwona cebula
zielona pietruszka szczypiorek

Sos
1 łyżka majonezu
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 duży ząbek czosnku
sól pieprz 
1 łyżka soku z cytryny
cukier do smaku

Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy 
seler naciowy obieramy w włókien 
rzodkiewkę seler kroimy w plasterki cebulę kroimy w piórka
pietruszkę szczypiorek siekamy

Sos
majonez mieszamy z śmietaną 
dodajemy zmiażdżony czosnek sól pieprz sok z cytryny
surówkę mieszamy z sosem dajemy na 30 minut do lodówki