Składniki:
1 mała główka kapusty pekińskiej
1 papryka czerwona
1 marchewka
1 czerwona cebula
1 marchewka
1 czerwona cebula
1/2 szklanki kukurydzy
garść zielonej pietruszki
Sos
3 łyżki oleju
1 duża łyżka musztardy
1/2 cytryny
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
cebulę kroimy w kosteczkę pietruszkę siekamy
paprykę kroimy w paseczki kukurydzę odsączamy
garść zielonej pietruszki
Sos
3 łyżki oleju
1 duża łyżka musztardy
1/2 cytryny
sól pieprz
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach
cebulę kroimy w kosteczkę pietruszkę siekamy
paprykę kroimy w paseczki kukurydzę odsączamy
dodajemy olej musztardę sok z cytryny
doprawiamy solą pieprzem
surówkę polewamy sosem krótko przed spożyciem mieszamy
surówkę polewamy sosem krótko przed spożyciem mieszamy