Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Kremowy deser z truskawkami


Kremowy deser z truskawkami

Składniki:
600 ml śmietany 30 %
25 dkg serka  mascarpone
3 łyżeczki żelatyny
4 łyżki cukru pudru

Truskawki
2 szklanki zmiksowanych truskawek
5 łyżeczek żelatyny
cukier do smaku
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dolewamy do truskawek dodajemy cukier mieszamy

Wykonanie:
żelatynę zalewamy paroma łyżkami wrzącej wody 
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę z cukrem serkiem ubijamy na sztywno 
dolewamy płynną żelatynę masę mieszamy  
śmietanę wykładamy formy 22 cm 
a nią dajemy truskawki odwracamy łyżka
deser dajemy do lodówki na 2 godziny