3/4 szklanki mleka
2 łyżki jogurtu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
wanilia
Polewy
5 dkg czekolady deserowej
1 łyżka śmietanki
płatki migdałowe
składniki polewy podgrzewamy rozpuszczamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem
dolewamy olej jogurt wanilię
ciasto mieszamy odkładamy 1/2 ciasta mieszamy z kakao
ciasto mieszamy odkładamy 1/2 ciasta mieszamy z kakao
formę 24 cm smarujemy masłem oprószamy mąką
ciasto przekładamy na przemian łyżkę jasnego ciasta łyżkę ciasta z kakao
ciasto przekładamy na przemian łyżkę jasnego ciasta łyżkę ciasta z kakao
babkę pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch polewamy czekoladą
wierzch polewamy czekoladą