Babeczki czekoladowe
Składniki:
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
2 płaski łyżeczki sody
2 płaski łyżeczki sody
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki kakao
szczypta soli
2 łyżki kakao
szczypta soli
Lukier
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki mleka
składniki lukru mieszamy
Wykonanie:
jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
dodajemy mąkę kakao sodę z sokiem z cytryny
dolewamy olej mleko
ciasto dokładnie mieszamy nakładamy 3/4 foremek
ciasto dokładnie mieszamy nakładamy 3/4 foremek
pieczemy w 170 st około 25 minut
babeczki polewamy lukrem posypujemy posypkami
babeczki polewamy lukrem posypujemy posypkami