Oponki z jabłkami
Składniki:
3.5 szklanki mąki
3 jabłka
3 jajka
1/2 szklanki jogurtu
4 łyżki cukru
1.5 łyżeczki sody
cukier puder
szczypta soli cynamonu
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt łączymy z mąką dodajemy jajka cukier sodę starte jabłka
3 jajka
1/2 szklanki jogurtu
4 łyżki cukru
1.5 łyżeczki sody
cukier puder
szczypta soli cynamonu
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt łączymy z mąką dodajemy jajka cukier sodę starte jabłka
ciasto zarabiamy wałkujemy na 1 cm
wycinamy krążki w środku robimy otwór
oponki smażymy rozgrzanym tłuszczu
smażymy na złoty kolor z obu stron
oponki smażymy rozgrzanym tłuszczu
smażymy na złoty kolor z obu stron
wierzch posypujemy cukrem pudrem