Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
3 żółtka
2 łyżki masła
1 szklanka wody
Pieczarki
40 dkg pieczarek
1 cebula
2 łyżki mała
szczypiorek
sól pieprz tymianek
obrane pieczarki kroimy w pasterki
podsmażamy na maśle z cebulą
dusimy około 10 minut odparowujemy nadmiar płynu
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem
Wykonanie:
do miski dajemy wodę żółtka stopione mało dodajemy mąkę
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
Wykonanie:
do miski dajemy wodę żółtka stopione mało dodajemy mąkę
ciasto bardzo dokładnie mieszamy
kluseczki kładziemy łyżeczką do osolonej wody
gotujemy 3 minut po wypłynięciu odcedzamy
podajemy z pieczarkami
gotujemy 3 minut po wypłynięciu odcedzamy
podajemy z pieczarkami