Ciasto Domino
Składniki:
3 duże jajka
3 łyżki mąki
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 duże jajka
3 łyżki mąki
2 łyżki kakao
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem
25 dkg masła
20 dkg serka kremowego
1/2 szklanki cukru pudru
składniki dokładnie ucieramy
Śmietanka kawowa
400 ml śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Śmietanka kawowa
400 ml śmietany 30 %
3 łyżeczki żelatyny
3 łyżki cukru pudru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Poncz
1 szklanka kawy
cukier alkohol do smaku
Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 15-20 minut
Śmietana kawowa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy rozpuszczoną żelatynę kawę masę mieszamy
na ciasto wykładamy krem
Wykonanie:
jajka ubijamy z obiema cukrami na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao
ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy 21 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 15-20 minut
Śmietana kawowa
żelatynę zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dolewamy rozpuszczoną żelatynę kawę masę mieszamy
na ciasto wykładamy krem
dajemy biszkopty pod skosem zanurzone w kawie
a na nie wykładamy śmietankę kawową
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin
a na nie wykładamy śmietankę kawową
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin