Śledzie po francusku
Składniki:
4 filety śledzi a`la matias
lub śledzie z zalewy octowej przepis tutaj
1 czerwona cebula
3 ogórki kiszone
1 duża łyżka musztardy
3 łyżki majonezu
1 duża łyżka musztardy
3 łyżki majonezu
1 łyżka kwaśnej śmietany
garść koperku
sól pieprz cukier
Wykonanie:
śledzie płuczemy zimną wodą odlewamy
Wykonanie:
śledzie płuczemy zimną wodą odlewamy
zalewamy mlekiem moczymy 3 godziny
śledzie płuczemy osuszamy kroimy w kostkę
cebulę kroimy w piórka ogórki kroimy w kostkę koperek siekamy
dajemy majonez musztardę śmietanę
dajemy majonez musztardę śmietanę
doprawiamy pieprzem solą cukrem
śledzie mieszamy dajemy do lodówki
śledzie mieszamy dajemy do lodówki