Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 szklanka kefiru
3 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka sody
1 łyżka przyprawy do piernika
1 szklanka kefiru
3 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka sody
1 łyżka przyprawy do piernika
1 łyżeczka kakao
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mąkę jajko kefir sodę cukier sól
dokładnie mieszamy z kakao przyprawą do piernika
racuchy kładziemy łyżką małe porcje na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron zdejmuje na ręcznik kuchenny
wierzch posypujemy cukrem pudrem
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mąkę jajko kefir sodę cukier sól
dokładnie mieszamy z kakao przyprawą do piernika
racuchy kładziemy łyżką małe porcje na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron zdejmuje na ręcznik kuchenny
wierzch posypujemy cukrem pudrem