Składniki:
biszkopty podłużne
Masa
2 szklanki jagód
2 szklanki jagód
1 serek mascarpone
4 łyżeczki żelatyny
1/2 litra śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
formę 20 cm wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
4 łyżeczki żelatyny
1/2 litra śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
formę 20 cm wykładamy folią spożywczą układamy biszkopty
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek płynną żelatynę 1 szklankę jagód
masę mieszamy wykładamy na biszkopty wierzch posypujemy jagodami
ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin