Kotlety ruskieSkładniki:
80 dkg ziemniaków
1 jajko
2 łyżki mąki ziemniaczanej
80 dkg ziemniaków
1 jajko
2 łyżki mąki ziemniaczanej
5 dkg boczku wędzonego
15 dkg sera białego
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
sól pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
sól pieprz
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
boczek cebulę kroimy w kosteczkę podsmażamy na tłuszczu złoty kolor
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie odcedzamy
przez praskę przepuszczamy ser ziemniaki
dodajemy jajko mąkę boczek z cebulą zmiażdżony czosnek
dodajemy jajko mąkę boczek z cebulą zmiażdżony czosnek
doprawiamy solą pieprzem
masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy
masę ziemniaczaną dokładnie wyrabiamy
formujemy okrągłe kotlety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na tłuszczu na złoty kolor