Tort Mrowisko
Składniki:
25 dkg masła
1 szklanka mleka w proszku
3 łyżki kakao
1 szklanka cukru
20 dkg groszku ptysiowego
1 szklanka mleka w proszku
3 łyżki kakao
1 szklanka cukru
20 dkg groszku ptysiowego
1/2 szklanki śmietanki 30 %
garść orzechów
Polewa
1/2 tabliczki czekolady
1 łyżka śmietanki 30 %
1 łyżka masła
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy śmietanę kakao mleko w proszku pokruszony groszek orzechy
masę mieszamy przekładamy do miski wyłożonej folią spożywczą
dajemy do lodówki na 2 godziny lub całą noc
Wykonanie:
masło z cukrem ucieramy do białości
dodajemy śmietanę kakao mleko w proszku pokruszony groszek orzechy
masę mieszamy przekładamy do miski wyłożonej folią spożywczą
dajemy do lodówki na 2 godziny lub całą noc
miskę odwracamy zdejmujemy folię
wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą