Składniki:
okrągłe biszkopty
Ser
1/2 litra śmietany 30 %
25 dkg serka mascarpone
3 łyżeczki żelatyny
1 czekolada
3 łyżki cukru pudru
Banany
3 banany
1/2 cytryny
banany obieramy ze skóry kroimy na 1/2 cm plasterki
skrapiamy sokiem z cytryny
Galaretka
2 galaretki
galaretki zalewamy 3 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Wykonanie:
formę 22 cm wykładamy biszkoptami
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek startą czekoladę płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę na wierzch plasterki bananów
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek startą czekoladę płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę na wierzch plasterki bananów
całość zalewamy tężejącą galaretką
sernik dajemy do lodówki na 4 godziny