Schab w sosie śmietanowo cebulowym
Składniki:
4 plastry schabu z kością
3 cebule
3 łyżki mąki pszennej
3 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany 30 %
sól pieprz kminek
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem kminkiem mąką
mięso obsmażamy na tłuszczu na rumiano zdejmujemy
4 plastry schabu z kością
3 cebule
3 łyżki mąki pszennej
3 ząbki czosnku
1 szklanka śmietany 30 %
sól pieprz kminek
2 łyżki tłuszczu
Wykonanie:
opłukane mięso osuszamy lekko rozbijamy
oprószamy solą pieprzem kminkiem mąką
mięso obsmażamy na tłuszczu na rumiano zdejmujemy
dodajemy pokrojoną cebulą z czosnkiem
podsmażamy dokładamy mięso podlewamy śmietaną
dusimy 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem