Składniki:
1.2 kg schabu
sól pieprz słodka papryka majeranek
Omlet
2 jajka
1 łyżka mleka
1 łyżka masła
jajka rozbijamy dajemy do miseczki dokładnie mieszamy
doprawiamy sola pieprzem
na rozgrzaną patelnie z masłem wlewamy masę jajeczną
omlet smażymy z obu stron
Żelatyna
1 litra wywaru
9 łyżeczek żelatyny
sól pieprz czosnek
1/2 cytryny
Żelatyna
1 litra wywaru
9 łyżeczek żelatyny
sól pieprz czosnek
1/2 cytryny
Dodatki
1 czerwona papryka
30 dkg fasolki szparagowej
zielona pietruszka
Wykonanie:
opłukane mięso rozcinamy na 1cm blat rozbijamy
oprószamy solą pieprzem papryką
na mięsie układamy paski papryki fasolkę omlet zieloną pietruszkę
mięso ściśle zwijamy obwiązujemy sznureczkiem
gotujemy 1.5 godziny na parze
schab studzimy kroimy w 1 cm plastry
Żelatyna
wywar przecedzamy dajemy sok z cytryny żelatynę
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
na półmisku układamy plastry schabu zalewamy tężejącą żelatyną
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
na półmisku układamy plastry schabu zalewamy tężejącą żelatyną
dajemy do lodówki na kilka godzin