Sałatka grzybowaSkładniki:
80 dkg grzybów leśnych z zalewy lub pieczarek
80 dkg grzybów leśnych z zalewy lub pieczarek
1 szklanka kukurydzy
1 jabłko
10 dkg sera żółtego
2 ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu
sól pieprz
zielona pietruszka koperek
Wykonanie:
pieczarki kroimy w plasterki gotujemy 5 minut
w osolonej zakwaszonej wodzie odcedzamy studzimy
grzyby z zalewy drobno kroimy
zielona pietruszka koperek
Wykonanie:
pieczarki kroimy w plasterki gotujemy 5 minut
w osolonej zakwaszonej wodzie odcedzamy studzimy
grzyby z zalewy drobno kroimy
dodajemy odsączona kukurydzę starty ser jabłko pokrojone ogórki
doprawiamy solą pieprzem
dajemy majonez jogurt posiekaną pietruszką koperek
sałatkę mieszamy