Składniki:
podłużne biszkopty
herbatniki w czekoladzie
Masa
200 ml śmietany 30 %
Masa
200 ml śmietany 30 %
1/2 kg mielonego sera
1/2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
5 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
w formie 15 x 20 cm układamy biszkopty ciasteczka
Masa
żelatynę zalewamy wrzącym mlekiem
3/4 szklanki cukru
5 łyżeczek żelatyny
Wykonanie:
w formie 15 x 20 cm układamy biszkopty ciasteczka
Masa
żelatynę zalewamy wrzącym mlekiem
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
ser z cukrem śmietaną ucieramy na puszystą masę
ser z cukrem śmietaną ucieramy na puszystą masę
dolewamy żelatynę dokładnie mieszamy
na biszkopty ciasteczka wykładamy masę serową
na biszkopty ciasteczka wykładamy masę serową
wierzch posypujemy startą czekoladą
dajemy do lodówki na 4 godziny