Składniki:
20 dkg makaronu ryżowego
15 dkg szynki
1 puszka fasoli czerwonej
1 cebula
1 puszka kukurydzy
1 papryka czerwona
1/2 puszki groszku zielonego
1/2 puszki groszku zielonego
szczypiorek
Sos
3 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
2 ząbki zmiażdżonego czosnku
składniki sosu dokładnie mieszamy
Wykonanie:
makaron gotujemy 10 minut w osolonej wodzie odcedzamy
przelewamy zimą wodą dajemy na sitko
papryki cebulę kroimy w kosteczkę
szczypiorek siekamy szynkę kroimy w paseczki
kukurydzę groszek fasolę odsączamy
kukurydzę groszek fasolę odsączamy
doprawiamy solą pieprzem
sałatkę mieszamy z sosem dajemy do lodówki na 1/2 godziny
sałatkę mieszamy z sosem dajemy do lodówki na 1/2 godziny