Składniki:
1 zielony ogórek
3 liście świeżej kapusty
3 liście świeżej kapusty
1 czerwona cebula
1/2 papryki czerwonej
1 por białej części
1/2 papryki czerwonej
1 por białej części
kilka rzodkiewek
zielona pietruszka koperek
Sos
4 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
sól pieprz
zielona pietruszka koperek
Sos
4 łyżki oleju
3 ząbki czosnku
sól pieprz
1 łyżeczka miodu
1/2 cytryny
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
1/2 cytryny
Wykonanie:
opłukaną kapustę osuszamy drobno szatkujemy
por rzodkiewkę kroimy w półplasterki
paprykę kroimy w paseczki pietruszkę koperek siekamy
paprykę kroimy w paseczki pietruszkę koperek siekamy
ogórek kroimy w słupki
Sos
do oleju dodajemy zmiażdżony czosnek sól pieprz miód sok z cytryny
surówkę mieszamy z sosem dajemy na 30 minut do lodówki
Sos
do oleju dodajemy zmiażdżony czosnek sól pieprz miód sok z cytryny
surówkę mieszamy z sosem dajemy na 30 minut do lodówki