Racuchy ziemniaczane z mięsem
Składniki:
2 duże ziemniaki
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jajka
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mleka
tłuszcz do smażenia
sól pieprz
Farsz
20 dkg mięsa mielonego
1/2 szklanki śmietany 30 %
sól pieprz
szczypiorek
mięso mielone miksujemy ze śmietaną
doprawiamy solą pieprzem
dodajemy posiekany szczypiorek
farsz dokładnie mieszamy
Wykonanie:
ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach
dodajemy jajka obie mąki dolewamy mleko
doprawiamy solą pieprzem
masę ziemniaczaną mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię
smarujemy mięsem odwracamy
smażymy z drugiej strony