Jogurtowiec
Składniki:
1/2 litra jogurtu
5 łyżeczek żelatyny
1 galaretka agrestowa
1 galaretka truskawkowa
1 galaretka niebieska
1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
galaretki rozpuszczamy każdą w innym garnuszku w 1.5 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy kroimy w kostkę
Żelatynę rozpuszczamy 1/2 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
Żelatynę rozpuszczamy 1/2 szklance wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
do jogurtu dodajemy cukier płynną żelatynę pokrojone galaretki
masę dokładnie mieszamy
wykładamy do formy 20 x 20 wyłożonej folią spożywczą
deser dajemy do lodówki na parę godzin
deser dajemy do lodówki na parę godzin