Racuchy kapuściane
Składniki:
4 szklanki mąki
1 szklanka startej białej kapusty
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 jajka
2 szklanki jogurtu
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka soli
tłuszcz d smażenia
Wykonanie:
jogurt łączymy z mąką jajkiem kapustą cebulą czosnkiem
1 szklanka startej białej kapusty
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 jajka
2 szklanki jogurtu
2 łyżeczki sody
1 łyżeczka soli
tłuszcz d smażenia
Wykonanie:
jogurt łączymy z mąką jajkiem kapustą cebulą czosnkiem
dodajemy sodę sól ciasto bardzo dokładnie mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię z tłuszczem
smażymy na złoty kolor z obu stron
podajemy z sosem czosnkowym przepis tutaj
podajemy z sosem czosnkowym przepis tutaj