Pieczeń z mięsa mielonego
Składniki:
80 dkg mięsa mielonego z łopatki
2 łyżki kaszy manny
1 jajko
10 dkg słoniny
20 dkg wątroby wieprzowej
sól pieprz majeranek
garść zielonej pietruszki
Wykonanie:
słoninę wątróbkę kroimy w drobną kosteczkę
dodajemy mięso jajko kaszę mannę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
przekładamy do formy keksowej pieczemy 50 minut w 190 st
Składniki:
80 dkg mięsa mielonego z łopatki
2 łyżki kaszy manny
1 jajko
10 dkg słoniny
20 dkg wątroby wieprzowej
sól pieprz majeranek
garść zielonej pietruszki
Wykonanie:
słoninę wątróbkę kroimy w drobną kosteczkę
dodajemy mięso jajko kaszę mannę posiekaną pietruszkę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
masę mięsną bardzo dokładnie mieszamy
przekładamy do formy keksowej pieczemy 50 minut w 190 st