Mój kanał na YouTube

Translate

Ciasto szampańskie

Ciasto szampańskieCiasto szampańskie

Składniki :
okrągłe biszkopty

Galaretka
2 galaretki brzoskwiniowe
1 puszka brzoskwiń

Masa
1 szklanka serka kremowego
400 ml śmietany 30 %
1 szklanka cukru
4 łyżeczki żelatyny
1 łyżka kakao
1/3 rozpuszczonej czekolady

Wykonanie:
formę 22 cm wykładamy biszkoptami

Galaretka
galaretki zalewamy 2 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy

Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek żelatynę masę mieszamy dzielimy na dwie części
do jednej części masy dajemy kakao mieszamy
na biszkopty wykładamy jasną masę
dajemy pokrojone brzoskwinie zalewamy tężejąca galaretką
na wierzch dajemy masę kakaową
układamy biszkopty polewamy rozpuszczoną czekoladą