Składniki :
okrągłe biszkopty
Galaretka
2 galaretki brzoskwiniowe
1 puszka brzoskwiń
Masa
1 szklanka serka kremowego
400 ml śmietany 30 %
1 szklanka cukru
4 łyżeczki żelatyny
1 łyżka kakao
1/3 rozpuszczonej czekolady
Wykonanie:
formę 22 cm wykładamy biszkoptami
Galaretka
galaretki zalewamy 2 szklankami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy serek żelatynę masę mieszamy dzielimy na dwie części
do jednej części masy dajemy kakao mieszamy
na biszkopty wykładamy jasną masę
dajemy pokrojone brzoskwinie zalewamy tężejąca galaretką
na wierzch dajemy masę kakaową
układamy biszkopty polewamy rozpuszczoną czekoladą