Kotlet mielony po niemiecku
Składniki:
20 dkg mięsa mielonego z karczku
20 dkg mięsa mielonego wołowego
1 cebula
7 dkg boczku wędzonego
1 łyżeczka musztardy
sól pieprz
mąką do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mięsa łączymy z musztardą jajkiem pokrojoną cebulą i boczkiem
doprawiamy solą pieprzem
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formujemy kotlety obtaczamy w mące
smażymy z obu stron na złoty kolor
Składniki:
20 dkg mięsa mielonego z karczku
20 dkg mięsa mielonego wołowego
1 cebula
7 dkg boczku wędzonego
1 łyżeczka musztardy
sól pieprz
mąką do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mięsa łączymy z musztardą jajkiem pokrojoną cebulą i boczkiem
doprawiamy solą pieprzem
masę mięsną bardzo dokładnie wyrabiamy
formujemy kotlety obtaczamy w mące
smażymy z obu stron na złoty kolor