Keks
Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
4 duże jajka
1/2 szklanki oleju
1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier puder
Bakalie
20 dkg ulubionych bakalii
20 dkg ulubionych bakalii
1 łyżka mąki
bakalie oprószamy mąka
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy olej obie mąki przesianą z proszkiem bakalie
ciasto mieszamy dajemy do formy keksowej 11 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch posypujemy cukrem pudrem
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy olej obie mąki przesianą z proszkiem bakalie
ciasto mieszamy dajemy do formy keksowej 11 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 50 minut
wierzch posypujemy cukrem pudrem