Składniki:
3 jajka
3/4 kostki margaryny
1 szklanka cukru
2 łyżki miodu
1.5 szklanki mleka
3 szklanki mąki pszennej
1 łyżka przyprawy do piernika
2 łyżki kakao
2 łyżeczki sody
szczypta soli
Masa
3 galaretki cytrynowe
1/2 litra śmietany 30 %
25 dkg serka mascarpone
1/2 szklanki cukru pudru
6 połówek brzoskwiń
krojone migdały
Wykonanie:
margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę
dodajemy po jednym jajku przesianą mąkę z sodą kakao miód
dolewamy mleko ciasto mieszamy
wykładamy do formy 25 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy około 50 minut w 170 st
Masa
galaretki zalewamy 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę serek masę bardzo dokładnie mieszamy
ciasto kroimy na pół smarujemy masą
pieczemy około 50 minut w 170 st
Masa
galaretki zalewamy 3 szklankach wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy tężejącą galaretkę serek masę bardzo dokładnie mieszamy
ciasto kroimy na pół smarujemy masą
układamy cząstki brzoskwiń przykrywamy
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy migdałami
wierzch ciasta smarujemy masą posypujemy migdałami