Składniki:
5 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
1.5 kostki masła
3/4 szklanki cukru pudru
okrągłe biszkopty
Polewa
1/2 czekolady deserowej
1/2 czekolady białej
2 łyżki śmietanki
czekolady łamiemy na kawałki dajemy każdą do innego garnuszka
dolewamy łyżkę śmietanki podgrzewamy
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę
dodajemy przesianą mąkę z kakao proszkiem
ciasto delikatnie mieszamy wykładamy na blaszkę 20 x 20 cm
wyłożoną papierem do pieczenia
pieczemy około 25 minut w 170 st
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty mieszamy studzimy
masło ucieramy z obiema cukrami do białości
dodajemy po łyżce budyniu masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem dajemy biszkopt
wierzch smarujemy kremem układamy biszkopty
polewamy rozpuszczonymi czekoladami
ciasto dajemy do lodówki
Krem
1 szklankę mleka gotujemy w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do gotującego się mleka mieszamy
budyń gotujemy 3 minuty mieszamy studzimy
masło ucieramy z obiema cukrami do białości
dodajemy po łyżce budyniu masę ucieramy na puszysty krem
biszkopt kroimy na pół smarujemy kremem dajemy biszkopt
wierzch smarujemy kremem układamy biszkopty
polewamy rozpuszczonymi czekoladami
ciasto dajemy do lodówki