Zupa dyniowa
Składniki:
1 kg dyni
2 ziemniaki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
1,5 l wywaru mięsnego
1 łyżka masła
sól pieprz kurkuma
1/3 szklanki śmietany 30 %
Wykonanie:
opłukaną dynie kroimy obieramy ze skóry łyżką wydrążamy miąższ
kroimy w dużą kostkę dodajemy podsmażoną cebulę pokrojone ziemniaki
zalewamy wywarem gotujemy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem kurkumą
dolewamy sok z cytryny zupę miksujemy dolewamy śmietanę
Składniki:
1 kg dyni
2 ziemniaki
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z cytryny
1,5 l wywaru mięsnego
1 łyżka masła
sól pieprz kurkuma
1/3 szklanki śmietany 30 %
Wykonanie:
opłukaną dynie kroimy obieramy ze skóry łyżką wydrążamy miąższ
kroimy w dużą kostkę dodajemy podsmażoną cebulę pokrojone ziemniaki
zalewamy wywarem gotujemy 30 minut
doprawiamy solą pieprzem zmiażdżonym czosnkiem kurkumą
dolewamy sok z cytryny zupę miksujemy dolewamy śmietanę