Racuszki jesienne
Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 szklanka jogurtu
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
1 duże jabłko
szczypta soli cynamonu
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt mąkę jajko sodę cukier sól cynamon
dokładnie mieszamy z pokrojonym jabłkiem
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron zdejmuje na ręcznik kuchenny
wierzch posypujemy cukrem pudrem
1 szklanka jogurtu
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
1 duże jabłko
szczypta soli cynamonu
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt mąkę jajko sodę cukier sól cynamon
dokładnie mieszamy z pokrojonym jabłkiem
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron zdejmuje na ręcznik kuchenny
wierzch posypujemy cukrem pudrem