Klopsiki w sosie koperkowym
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z karczku
1 jajko
3 łyżki kaszy manny
sól pieprz
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki tłuszczu
Sos
garść koperku
1/2 szklanki śmietany 30 %
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem dodajemy jajko kaszę mannę
masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy małe klopsiki obtaczamy w mące
obsmażamy na tłuszczu dolewamy 1.5 szklanki wody
dusimy 30 minut pod przykryciem
dolewamy śmietanę dajemy posiekany koperek zagotowujemy
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z karczku
1 jajko
3 łyżki kaszy manny
sól pieprz
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki tłuszczu
Sos
garść koperku
1/2 szklanki śmietany 30 %
Wykonanie:
mięso doprawiamy solą pieprzem dodajemy jajko kaszę mannę
masę mięsną dokładnie mieszamy
formujemy małe klopsiki obtaczamy w mące
obsmażamy na tłuszczu dolewamy 1.5 szklanki wody
dusimy 30 minut pod przykryciem
dolewamy śmietanę dajemy posiekany koperek zagotowujemy