Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Ciasto budyniowa pokusa

Budyniowiec
Ciasto budyniowa pokusa

Składniki:
2 jajka
1 szklanka cukru
1.5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1/2 szklanki oleju
1 szklanka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa
3 budynie
1 litr mleka
1 czekolada biała
3/4 szklanki cukru
1/2 kostki masła
herbatniki
starta czekolada deserowa

Poncz
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru pudru
1 łyżka kakao
składniki dokładnie mieszamy


Wykonanie:
w misce mieszamy mąkę kakao proszek
dolewamy mleko olej oraz utarte jaja z cukrem
ciasto dokładnie mieszamy dajemy do formy 25 x 25 cm
wyłożonej papierem do pieczenia
pieczemy w 170 st około 30 minut

Masa
2 szklanki mleka gotujemy w pozostałym mleku mieszamy budynie
dolewamy do gotującego się mleka budyń gotujemy 3 minuty
dodajemy masło startą czekoladę masę dokładnie mieszamy

Składamy ciasto
ciasto nasączamy ponczem wykładamy część masy 
układamy herbatniki masę herbatniki masę
wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą