Mój kanał na YouTube

Translate

Pasztet wiejski


Pasztet wiejski
Pasztet wiejski

Składniki:
1 kg surowego boczku
1/2 kg łopatki
1/2 kg wątroby
1 cebula
3 jajka
sól pieprz liść laurowy ziele angielskie
gałka muszkatowa tymianek

Leśne grzyby
40 dkg grzybów
1/2 cebuli
2 łyżki masła
obrane grzyby drobno kroimy podsmażamy z cebulą na maśle

Wykonanie:
opłukaną łopatkę boczek kroimy w kostkę
zalewamy wodą gotujemy 2 godziny 
w osolonej wodzie z liściem laurowym zielem angielskim 
miękkie mięso wyjmujemy
wątróbkę kroimy dajemy do wrzątku na 10 minut
do mięsa dajemy wątróbkę jajka podsmażoną cebulę
doprawiamy solą pieprzem tymiankiem gałką 
całość miksujemy
do formy keksowej dajemy część masy dajemy grzyby nakładamy masę
pasztet pieczemy około  godziny w 190 st
Porcja na 2 formy keksowe