Czekoladowe doniczki
Składniki:
2 czekolady deserowe
2 łyżki masła
Masa
400 ml śmietany 30 %
3 łyżki kakao
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka borówki
okruchy ciasta
Wykonanie:
czekolady łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
dodajemy masło podgrzewamy na garnku z wrząca wodą
kubeczki smarujemy płynną czekoladą
dajemy do lodówki do całkowitego stężenia
Masa
żelatynę zalewamy 4 łyżkami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kakao płynną żelatynę masę mieszamy
do kubeczków wykładamy mus borówkę
deser dajemy na kilka godzin do lodówki
kubeczki rozcinamy wyjmujemy deser
dekorujemy okruchami ciasta oraz miętą
Składniki:
2 czekolady deserowe
2 łyżki masła
Masa
400 ml śmietany 30 %
3 łyżki kakao
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka borówki
okruchy ciasta
Wykonanie:
czekolady łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
dodajemy masło podgrzewamy na garnku z wrząca wodą
kubeczki smarujemy płynną czekoladą
dajemy do lodówki do całkowitego stężenia
Masa
żelatynę zalewamy 4 łyżkami wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy kakao płynną żelatynę masę mieszamy
do kubeczków wykładamy mus borówkę
deser dajemy na kilka godzin do lodówki
kubeczki rozcinamy wyjmujemy deser
dekorujemy okruchami ciasta oraz miętą