Ciasto Puszek makowy
Składniki:
okrągłe biszkopty
1/2 czekolady deserowej
Masa
600 ml śmietany 30 %
3/4 szklanki mielonego maku
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
podgrzewamy smarujemy biszkopty
tortownicę wykładamy biszkoptami
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy mak płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę wierzch posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
Składniki:
okrągłe biszkopty
1/2 czekolady deserowej
Masa
600 ml śmietany 30 %
3/4 szklanki mielonego maku
3 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki cukru pudru
Wykonanie:
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do miseczki
podgrzewamy smarujemy biszkopty
tortownicę wykładamy biszkoptami
Masa
żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy mak płynną żelatynę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę wierzch posypujemy startą czekoladą
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki