Ciasto Pszczółka
Składniki:
4 duże jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 budyń
1 łyżeczka kakao
1 łyżka mleka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mus
3 szklanki musu z brzoskwiń
1/2 szklanki cukru
2 galaretki brzoskwiniowe
galaretki zalewamy 1/2 szklanki wrzącego syropu z brzoskwiń
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dodajemy zmiksowany mus
Składniki:
4 duże jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 budyń
1 łyżeczka kakao
1 łyżka mleka
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mus
3 szklanki musu z brzoskwiń
1/2 szklanki cukru
2 galaretki brzoskwiniowe
galaretki zalewamy 1/2 szklanki wrzącego syropu z brzoskwiń
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
dodajemy zmiksowany mus
masę mieszamy studzimy
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
3/4 szklanki cukru
4 łyżeczki żelatyny
400 ml śmietany 30 %
Pszczółki
8 połówek brzoskwiń
2 kosteczki białej czekolady
1/2 czekolady deserowej
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do woreczka
podgrzewamy w kąpieli wodnej
dekorujemy pszczółki
Krem
1.5 szklanki mleka
1 budyń
3/4 szklanki cukru
4 łyżeczki żelatyny
400 ml śmietany 30 %
Pszczółki
8 połówek brzoskwiń
2 kosteczki białej czekolady
1/2 czekolady deserowej
czekoladę łamiemy na kawałki dajemy do woreczka
podgrzewamy w kąpieli wodnej
dekorujemy pszczółki
skrzydełka robimy z płatków migdałowych
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dolewamy olej
dodajemy budyń mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części ciasta dajemy mleko kakao mieszamy
formę 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto dajemy do formy na przemian jasne kakaowe
pieczemy w 180 st około 30 minut
Krem
gotujemy szklankę mleka w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do mleka budyń gotujemy 3 minuty
dosypujemy żelatynę masę mieszamy studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy po łyżce budyniu
Wykonanie:
jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę dolewamy olej
dodajemy budyń mąkę przesianą z proszkiem
ciasto mieszamy dzielimy na 2 części
do jednej części ciasta dajemy mleko kakao mieszamy
formę 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia
ciasto dajemy do formy na przemian jasne kakaowe
pieczemy w 180 st około 30 minut
Krem
gotujemy szklankę mleka w pozostałym mieszamy budyń
dolewamy do mleka budyń gotujemy 3 minuty
dosypujemy żelatynę masę mieszamy studzimy
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno
dodajemy po łyżce budyniu
masę ucieramy na puszysty krem
na ciasto wykładamy masę a na nią dajemy mus
na wierzch układamy pszczółki brzoskwiniowe
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki
na ciasto wykładamy masę a na nią dajemy mus
na wierzch układamy pszczółki brzoskwiniowe
ciasto dajemy na kilka godzin do lodówki