Translate

Kliknij w zdjęcie poniżej aby dowiedzieć się więcej

Moje książki

Tort mięsny


Tort mięsnyTort mięsny

Składniki:
60 dkg mięsa mielonego z łopatki
1 cebula
1 /2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 ząbek czosnku
sól pieprz majeranek

Pieczarki
1/2 kg pieczarek
1 cebula
sól pieprz
1 łyżka masła
1 łyżka majonezu
obrane pieczarki podsmażamy na maśle z cebulą
odparowujemy nadmiar płynu
doprawiamy solą pieprzem studzimy
dodajemy majonez mieszamy

Ziemniaki
3 duże ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie
ścieramy na tarce o dużych oczkach studzimy
dodajemy majonez mieszamy

Ogórki kiszone
ogórki kroimy w kosteczkę dodajemy majonez mieszamy


Wykonanie:
do mięsa dodajemy posiekaną cebulę zmiażdżony czosnek mąkę śmietanę
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
masę mięsną dokładnie wyrabiamy formujemy 2 placki 
smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto brązowy kolor
Do formy 20 cm wykładamy
placek mięsny ziemniaki majonez ogórki pieczarki placek mięsny
wierzch smarujemy majonezem dekorujemy