Torcik z jagodowy
Składniki:
okrągłe biszkopty
Mus
2 szklanki zmiksowanych jagód
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
2 galaretki
1/2 szklanki jagód do dekoracji
Wykonanie:
tortownicę 20 cm wykładamy biszkoptami
Mus
galaretki zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy jagody tężejącą galaretkę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę wierzch posypujemy jagodami
torcik dajemy do lodówki na kilka godzin
Składniki:
okrągłe biszkopty
Mus
2 szklanki zmiksowanych jagód
200 ml śmietany 30 %
1/2 szklanki cukru
2 galaretki
1/2 szklanki jagód do dekoracji
Wykonanie:
tortownicę 20 cm wykładamy biszkoptami
Mus
galaretki zalewamy 1/2 szklanki wrzącej wody
mieszamy do całkowitego rozpuszczenia studzimy
śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno
dodajemy jagody tężejącą galaretkę masę mieszamy
na biszkopty wykładamy masę wierzch posypujemy jagodami
torcik dajemy do lodówki na kilka godzin