Rożki omletowe
Składniki:
3 jajka
3 łyżki majonezu
sól pieprz
tłuszczu do smażenia
Farsz
20 dkg sera żółtego
3 ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu
ser czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach
dodajemy majonez śmietanę farsz mieszamy
Wykonanie:
jajka z majonezem doprawiamy solą pieprzem
masę bardzo dokładnie mieszamy
nagrzewamy patelnię dajemy tłuszcz i niewielką porcję ciasta
smażymy na złoty kolor z obu stron
omlety zdejmujemy na ręcznik papierowy studzimy
aby się pozbyć nadmiaru tłuszczu
na omlet kładziemy porcję farszu zwijamy w rożek
nagrzewamy patelnię dajemy tłuszcz i niewielką porcję ciasta
smażymy na złoty kolor z obu stron
omlety zdejmujemy na ręcznik papierowy studzimy
aby się pozbyć nadmiaru tłuszczu
na omlet kładziemy porcję farszu zwijamy w rożek