Racuchy z borówkami
Składniki:
1.5 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 szklanka jogurtu
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
1 szklanka borówek
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt z mąką łączymy za pomocą robota
dodajemy jajko sodę cukier borówki
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
racuchy zdejmuje na ręcznik kuchenny
1 szklanka jogurtu
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
1 szklanka borówek
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt z mąką łączymy za pomocą robota
dodajemy jajko sodę cukier borówki
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
racuchy zdejmuje na ręcznik kuchenny