Kotlety mielone faszerowane pieczarkami
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego z łopatki
1 jajko
1 cebula
1 bułka
bułkę zalewamy mlekiem
sól pieprz majeranek
1 ząbek czosnku
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Farsz
30 dkg pieczarek
5 dkg sera żółtego
1 cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
cebulę czosnek kroimy w kosteczkę podsmażamy
dodajemy pieczarki starte na tarce o dużych oczkach
doprawiamy solą pieprzem odparowujemy nadmiar płynu
pieczarki studzimy dodajemy starty ser farsz mieszamy
Wykonanie:
mięso łączymy z odciśniętą bułką jajkiem
doprawiamy solą pieprzem majerankiem
dodajemy podsmażoną cebulę
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy placuszek do środka dajemy farsz
masę mięsną dokładnie wyrabiamy
formujemy placuszek do środka dajemy farsz
zwijamy obtaczamy w bułce tartej
kotlety smażymy z obu stron na małym ogniu
kotlety smażymy z obu stron na małym ogniu