Syty kociołek z cielęciny
Składniki:
40 dkg mięsa mielonego z cielęciny
1 średnia cukinia
1 bakłażan
1 marchewka
1 mały kalafior
1 cebula
kawałek por
3 pomidory
sól pieprz słodka zioła prowansalskie
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
Wykonanie:
bakłażan kroimy wzdłuż na paski oprószamy solą
zostawiamy na 20 minut osuszamy ręcznikiem papierowym
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
opłukany kalafior dzielimy na różyczki
gotujemy 8 minut w osolonej wodzie
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem
doprawiamy solą pieprzem ziołami
podlewamy wodą dodajemy pokrojone warzywa
gotujemy 30 minut pod przykryciem
na koniec dajemy koncentrat pomidorowy danie zagotowujemy
Składniki:
40 dkg mięsa mielonego z cielęciny
1 średnia cukinia
1 bakłażan
1 marchewka
1 mały kalafior
1 cebula
kawałek por
3 pomidory
sól pieprz słodka zioła prowansalskie
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 szklanki wody
Wykonanie:
bakłażan kroimy wzdłuż na paski oprószamy solą
zostawiamy na 20 minut osuszamy ręcznikiem papierowym
pomidory zalewamy wrzącą wodą obieramy ze skóry kroimy
opłukany kalafior dzielimy na różyczki
gotujemy 8 minut w osolonej wodzie
cebulę kroimy w kostkę podsmażamy z mięsem
doprawiamy solą pieprzem ziołami
podlewamy wodą dodajemy pokrojone warzywa
gotujemy 30 minut pod przykryciem
na koniec dajemy koncentrat pomidorowy danie zagotowujemy