Racuchy truskawkowe
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
1 szklanka jogurtu
1/2 szklanki truskawek zmiksowanych
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt mieszamy z mąką dodajemy jajko sodę cukier truskawki
ciasto dokładnie mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
zdejmuje na ręcznik kuchenny
1 szklanka jogurtu
1/2 szklanki truskawek zmiksowanych
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki sody
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
jogurt mieszamy z mąką dodajemy jajko sodę cukier truskawki
ciasto dokładnie mieszamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
zdejmuje na ręcznik kuchenny