Racuchy makowe
Składniki:
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mąki pszennej
2 jajka
2 szklanki kwaśnego mleka
4 łyżki mielonego maku
3 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko mieszamy z mąką makiem dodajemy jajka proszek cukier
ciasto dokładnie wyrabiamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
wierzch posypujemy cukrem pudrem
2 szklanki kwaśnego mleka
4 łyżki mielonego maku
3 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
mleko mieszamy z mąką makiem dodajemy jajka proszek cukier
ciasto dokładnie wyrabiamy
racuchy kładziemy łyżką na rozgrzany tłuszcz
smażymy na złoty kolor z obu stron
wierzch posypujemy cukrem pudrem