Krokiety ziemniaczane z pieczarkami
Składniki:
1.2 kg ziemniaków
10 dkg sera żółtego
1/2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
6 pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
pieczarki cebulę drobno kroimy podsmażamy
Składniki:
1.2 kg ziemniaków
10 dkg sera żółtego
1/2 szklanki mąki pszennej
1 jajko
6 pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
pieczarki cebulę drobno kroimy podsmażamy
na maśle odparowujemy nadmiar płynu
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie
odcedzamy przepuszczamy przez praskę studzimy
dodajemy mąkę starty ser pieczarki masę mieszamy
ziemniaki gotujemy 25 minut w osolonej wodzie
odcedzamy przepuszczamy przez praskę studzimy
dodajemy mąkę starty ser pieczarki masę mieszamy
formujemy krokiety obtaczamy w bułce tartej
smażymy na rumiano z obu stron
smażymy na rumiano z obu stron